sobota 5. května 2012

Nefunguje vám Last.fm free music player?

Pokud je vaše odpověď na titulek článku kladná, jste tu správně. Ukážu vám totiž jak problém napravit.

Pokud totiž jako já používáte Google Chrome developer kanál, můžete po jisté, dnes už delší době, mít problém s funkčností doplňku pro streemování skoro veškeré hudby na Last.fm zdarma. O tomto doplňku jsem už psal dost dávno a stále je plně funkční a nenahraditelný (ani Grooveshark nemá takovou databázi :)) //tento doplněk vyhledává podle názvu skladby na ruském serveru vKontakte.

A teď už konečně k tomu, jak jej i nadále učinit plně funkčním.
Celý problém tkví v jednom řádku javascriptu a jeho úprava je naprosto triviální. Stačí pouze najít soubor content_script.js, který se nachází v adresáři:

C:\Users\#uživatel#\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bbncpldmanoknoahidbgmkgobgmhnafh\2.9.68_0\javascript

a v tomto souboru upravit řádek 97:















a to konkrétně:
port = chrome.extension.connect({name: "page", reconnect:port_initialized})

na:
port = chrome.extension.connect()


Toť vše :).
No, tedy musíte zákrok uložit a restartovat prohlížeč pokud jej máte právě otevřený...

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Děkuji, velmi pomohlo :). DAV

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, pokoušel jsem se dle vašeho návodu opravit rozšíření Last.fm, ale narazil jsem na problémy. ve složce bbncpl...... není složka 2.9.68, ale 2.9.691 a 2.9.692.
V těchto složkách je složka javascript, ale dál nevím jak dojít k té tabulce abych zde provedl potřebnou opravu. Děkuji za radu

Unknown řekl(a)...

@Anonymní: Jedná se pouze o novější verzi doplňku, to je v pořádku. Tabulkou jistě nazýváte přiložený screenshot v příspěvku. Nejedná se o tabulku, ale o textový editor VIM, ve kterém jsem si pouze zapnul číslování řádků. Vám bohatě postačí poznámkový blok z Windows, ve kterém soubor otevřete, patřičný řádek najdete, upravíte a uložíte.