neděle 26. září 2010

Last.fm free music player aneb hudba zdarma

Já si nemůžu vynachválit plugin do prohlížeče Google Chrome, který umožňuje zdarma, bez VIP účtu na last.fm přehrávat veškeré skladby, které obsáhlá databáze nabízí.


Věřte, že žádný placený účet na last.fm nemám - vlastně se o tom můžete přesvědčit sami na mém účtu.
S pluginem, který nese stejný název jako titulek tohoto příspěvku, tedy "Last.fm free music player", můžete zdarma a legálně* poslouchat snad veškerou hudbu. Stačí si jen plugin nainstalovat a najít na webu last.fm oblíbenou skupinu / album / skladbu - ihned se zobrazí modré kolečko se symbolem šipky, jenž prozrazuje možnost pustit celou skladbu, která by za normálních okolností nešla přehrát vůbec nebo jen 30 vteřin ukázky.

Plugin umožňuje i přihlášení do účtu na last.fm, což má hlavně za výhodu okamžité scrobblení přehrávané hudby, tedy zaznamenání a uvedení do statistiky poslechu.

Proč se vyplatí nebo proč o tomto pluginu vůbec uvažovat?
Chcete si koupit nějaké album? - Celé si jej nejprve poslechněte.
Posloucháte rádi nějakou oblíbenou hudbu, ale nechce se vám vkládat disky a připojovat externí HDD nebo zapínat nějaký přehrávač? - Nemusíte.
Chcete si třeba jen zpříjemnit práci poslechem oblíbeného interpreta? - Bez omezení můžete.
Jistě ale sami přijdete na další a další výhody.

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Nějak marně hledám vysvětlivky k té hvězdičce... :-)

Unknown řekl(a)...

Vysvětlivky nejsou snad ani oficiálně, já jen uvažuji, jestli se opravdu jedná o legální cestu jak pro všechny zpřístupnit plné skladby. Ono kdyby to bylo na 100% legální, last.fm by to nejspíše uměl už v základu jako například grooveshark.
Proto jsem raději připsal hvězdičku, jako symbol pochybností.

Plugin funguje už dlouho, nikomu nevadí a má mnoho přátel :).

Každopádně dokud to půjde.....

Anonymní řekl(a)...

Addon jsem začal úspěšně využívat (díky!), ovšem některé písničky (většinou v závorce označené jako "album version") stále jdou přehrát pouze zkrácené na 30 vteřin..nevíte co s tím?

Unknown řekl(a)...

@Anonymní Ano, některé opravdu nelze přehrát. Když jsem se teď pokoušel, u skladeb s "(Album version)" v názvu nešlo přehrát ani těch 30 sekund. Ovšem zatím vždy jsem nalezl stejnou skladbu bez příznaku "(Album version)", která přehrát šla :).

Anonymní řekl(a)...

Pravda, většinou de najít i plná verze písničky :) Asi jediný nedostatek je, že to přehrávanou píseň i okamžitě přidá do mé knihovny...

Unknown řekl(a)...

@Anonymní Ani jsem nesledoval, jestli se přehrávaná skladba uloží do knihovny ihned nebo až po přehrání 50-ti procent, jak je standardně nastaveno v oficiálním scrobbleru.
Každopádně připomínky je možno psát na stránku doplňku: https://chrome.google.com/webstore/detail/bbncpldmanoknoahidbgmkgobgmhnafh nebo lépe na stránky proto to určené, jenž jsou odkazovány na pravé straně.

Anonymní řekl(a)...

Pravda, Vy s tím asi moc nenaděláte :D Nicméně ještě jednou díky za tip a za Váš čas.