sobota 11. září 2010

Mladá Boleslav - Názvosloví

Možná jste na sociálních sítích zaregistrovali, že jsem se pustil do vytváření mapy Mladé Boleslavi a okolí s vyznačenými oblastmi a objekty, které nesou specifická jména jenž se většinou odlišují od skutečnosti a slouží jako orientační body ve městě, jelikož jsou natolik vžité.


Mapu si můžete prohlédnout na tomto blogu v celku, a to na připojené stránce výše vedle komentářů (viz obrázek) či přímo zde odkazem. Ovšem je tu problém s překrývající-se oblastmi, na které nelze kliknout. Hledám alternativu, ale prozatím je možné navštívit přímo patřičnou Google mapu se seznamem oblastí. Ta je ale rozdělena na několik stránek a tudíž není vidět celkové pokrytí.

Mapa se stále zdokonaluje, ale i přesto v ní nejsou ještě všechny oblasti. Tímto zároveň vyzývám ke spolupráci nebo alespoň komentářům s názory a náměty.

Chtěl bych poděkovat pár osobám, které mi pomohli s upřesněním a místem oblastí. 
Jsou to:
  • Rodiče - sdělení pozic oblastí
  • Petr Honeger - přidaní některých oblastí, umožněno editování / vkládání do mapy 
  • Ondřej Plíšek -oznámení špatného názvu jedné oblasti 
  • Stanislav Chmela - usměrnění oblastí na správná místa a návrh dalších

Do budoucna si představuji hlavně doplnit mapu o ještě chybějící místa a přál bych si také doplnit historické texty a obrázky, jenž by popisovaly důvody těchto názvů a jejich historii. 
Jen pro mne je to ovšem na dlouho a tato práce si žádá mnoho hledání (jelikož nejsem historik) a žádostí o použití materiálů.

Žádné komentáře: